4 kovinta journalistia 2016

Nimeä 3 kovinta journalistia vuonna 2016. Voit nimetä myös kokonaisia toimituksia tai muita toimittajayhteisöjä.

”Anteeksi, inhoan tätä kysymystä jo valmiiksi, koska näissä keskustelussa kärkeen tulee aina isojen talojen tyyppejä, jotka tuottavat valtakunnallisia sisältöjä hyvillä resursseilla. Pyydän siis anteeksi julmaa ennakko-olettamustani, toivottavasti olen väärässä.”

Hyvät yksilösuoritukset ovat olennainen osa journalismia, ja on hauska listata taitavia toimittajia. Silti moni vastaaja ilmoitti suhtautuvansa tähän kysymykseen kriittisesti. Se on terve merkki, sillä journalismi on yhä enemmän joukkuelaji. Jokainen toimituskulttuuri valitsee tiedostaen tai tiedostamatta ne tekijät, joiden toimintatapaa juuri siinä kulttuurissa nostetaan. Jokaisen tähden takana on joukko ihmisiä, jotka tukevat häntä joko suoraan esimerkiksi esimiehinä tai editoijina tai epäsuorasti puurtamalla rutiinitöissä sillä välin, kun profiilitoimittajat tekevät loistojuttujaan.

Aikamme suosii toimittajien henkilöbrändäytymistä siinä kuin muidenkin. Samaan aikaan median tuotantoprosessit kehittyvät koko ajan suuntaan, jossa konseptilla ja prosessilla on – tai ainakin pitäisi olla – enemmän merkitystä kuin yksilösuorituksilla. On kiinnostava nähdä, mihin suuntaan tämä tasapaino kehittyy ensi vuonna.

Kaiken kaikkiaan mainintoja sai 50 henkilöä tai ryhmää.

Kovimmat journalistit 2016 — useammin kuin kerran mainitut tekijät satunnaisessa järjestyksessä.

Jussi Pullinen

“Digitalisaation tienraivaaja tulee kerrankin toimituksen sisältä. Tehnyt Nytistä Suomen Buzzfeedin.”

Maria Pettersson

“Äärimmäisen lahjakas, älykäs ja taitava journalisti, jonka jutut antavat ajattelemisen aihetta ja usein samaan aikaan hymyilyttävät nerokkuudellaan.”

Osuuskunta Sarkamedia

“Marimekko- ja Inhimillisiä Uutisia -projektiensa kautta he ovat näyttäneet, miten nuoret tekijät ottavat alan omakseen ja tekevät asioita suurella sydämellä ja todellisella ammattitaidolla. Odotan innolla heidän uusia avauksiaan.”

“Musta hevonen”

“Jokin uusi ja vielä tuntematon tekijä tai tekijäryhmä, joka tekee laadukasta journalismia.”